Winterbanden

Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld voor het winterseizoen

Het rubber van een winterband is bijvoorbeeld zachter. Hierdoor heeft u meer grip in de winter. Met winterbanden gaat u altijd veilig op weg en bent u goed voorbereid op alle weersomstandigheden.

De twee belangrijkste voordelen van winterbanden.

Met winterbanden heeft u een betere remweg, bij sneeuw én regen. Het rubber van een winterband is zachter. Dit zorgt bij lagere temperaturen voor extra grip. Op een besneeuwde weg is de remweg meer dan de helft korter dan bij zomerbanden. Dit betekent dat u bij een snelheid van 50 km/u maar liefst 28 meter eerder stilstaat. Op nat wegdek is de remafstand met winterbanden ook korter. Bij een snelheid van 100 km/u sta je 4 meter eerder stil dan dezelfde auto op zomerbanden. Dit kan dus net het verschil betekenen tussen wel of geen aanrijding. Met winterbanden heeft u meer grip. In het profiel van een winterband zitten zogeheten lamellen. Dit zijn kleine inkepingen en werken als een soort ‘grijpers’ op de weg. Hierdoor heeft u meer grip bij remmen en optrekken op bijvoorbeeld sneeuw.

Wanneer moet een winterband vervangen worden?

Als de profieldiepte van uw band minder dan 1,6 millimeter is, moet deze vervangen worden. Dat is de wettelijke minimale APK profieldiepte voor alle zomerbanden, winterbanden en all-seasonbanden in Europa. Wij adviseren u echter uw winterbanden bij uiterlijk 4 millimeter te vervangen. De zogeheten winterlamellen zijn bij minder dan 4 millimeter niet meer aanwezig, hierdoor is de grip van een winterband verdwenen.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0591 572 893 info@kroezenenlambers.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×